fbpx

Leukste winkeltje van Burgum: Sis Home & Flowers eerste verkooppunt TamTypt

Sis bij haar winkel in Burgum: Sis Home & Flowers

Yes! Ik kan eindelijk het leuke nieuws met jullie delen: het eerste verkooppunt (en inmiddels meer) van de TamTypt collectie is een feit!

Ongeveer een jaar geleden was Sis één van de eerste ondernemers die mij benaderde of ze mijn producten mocht verkopen in haar concept store in Burgum. Dat klonk leuk! Ik sprong in de auto om eens kennis te maken en mijn producten te laten zien.

Vrolijkheid, warmte en héél veel hebbedingetjes overvallen je als je de winkel van Sis binnenstapt. Achter elk product wat er ligt schuilt een verhaal en Sis vertelt het je met alle liefde; de passie straalt van alles af.

Of ik mijn producten hier wilde verkopen? Natuurlijk wilde ik dat! Enthousiast haalde ik alles tevoorschijn. Sis was enthousiast, maar leerde mij ook dat er nog hier en daar wat moest veranderen. Mijn bescheidenheid bijvoorbeeld, ze liet mij inzien dat mijn producten veel meer waard zijn. En met die informatie ging ik aan de slag.

Een paar maanden later stond ik opnieuw bij Sis op de stoep, alles verbeterd en met veel meer vertrouwen in mijn producten dan de eerste keer dat ik daar stond. En zo kwamen vorige maand de eerste tassen, (houten) kaartjes en posters in de winkel te liggen. En wat voor winkel!

Van kleur- en interieuradvies tot de leukste cadeautjes en woonaccessoires

Sis begon ooit een verfwinkel aan huis in Garyp: Sis Verf & Interieur. Haar man Symen heeft een schildersbedrijf en spackspuitbedrijf. Toen ze 26 jaar geleden trouwden vroeg Symen haar of zij de verfwinkel op zich wilde gaan nemen. Sis heeft toen haar baan als vertegenwoordigster opgezegd.

In de verfwinkel ontdekte ze haar talent: gevoel voor stijl en het geven van kleuradvies. Dit groeide uit tot alles wat Sis leuk vindt: naast verf kwamen er op een gegeven moment cadeautjes en brocante bij de collectie. Leuke woonaccessoires werden later ook aan het assortiment toegevoegd en ook voor interieuradvies moest je bij Sis zijn.

Dit kleur- en interieuradvies doet ze nog steeds. Op de dagen dat de winkel gesloten is bezoekt Sis woningen en voorziet zij haar klanten van een passend advies. Verder vind je vandaag de dag bij Sis Home & Flowers de mooiste bloemen, cadeautjes en woonaccessoires van bijzondere merken met een verhaal. Dat Sis verstand heeft van alles wat met styling te maken heeft hoef ik je niet te vertellen als je eenmaal in haar winkel bent geweest. “Ik ben gewoon gek op mooie dingen. Ik wil niet iets verkopen omdat het goed verkoopt, ik wil iets verkopen omdat ik het zelf ook écht mooi vind”, vertelt Sis. “Ik vind het bijvoorbeeld ook prima dat mensen hier even binnen wandelen, genieten van de heerlijke geur van de bloemen en dan weer weggaan. Als ze maar met een goed gevoel weggaan, dat vind ik het allerbelangrijkst.”

Het is dus dé plek waar je komt voor leuke cadeautjes, alles voor in jouw huis, een mooi bos bloemen (bij elkaar gezocht door bloemstyliste Ingeborg) en de leukste (houten) kaartjes en tassen natuurlijk ;-). En ben je binnen? Dan helpt Sis, of Coby; de zus van Sis die elke zaterdag mee helpt, je graag aan dat ene product wat jouw verwachtingen zelfs overtreft door de mooie verhalen die erachter zitten.

Onlangs is Sis verhuisd naar een nieuw plekje: Schoolstraat 6A in Burgum. Terwijl ik vorige week even de nieuwe winkel kwam bekijken en haar een aantal vragen kwam stellen voor dit artikel, liep er een huilend kindje binnen. Ze had haar handen gereinigd met de reinigingspomp die (heel corona-proof) voor de winkel stond, maar had een schrammetje en al huilend riep ze naar haar oma dat ze zoveel pijn had. En daar kwam Sis te hulp: zelfs voor kindjes heeft ze een kleinigheidje bij haar kassa klaarliggen. Het pijnlijke schrammetje was meteen vergeten. Oma was haar dankbaar, het kindje ook.

Niet gek dus dat Sis persoonlijk getekende cadeauzakjes tussen haar verpakkingen heeft staan, van kindjes uit de buurt. Sis vouwt namelijk haar eigen cadeauzakjes uit oude magazines en deze kindjes hadden bedacht dat ze datzelfde wel met hun tekeningen konden doen. “Voor Sis” stond erop gekrabbeld. Een vrolijkere en persoonlijkere verpakking krijg je toch nergens?

Alles ingekocht met gevoel en vanuit het hart

Ik vroeg Sis wat haar winkel zo bijzonder maakt. Ze vertelde mij dat alles wat er ligt echt met haar hart is ingekocht. “Ik wil mensen niks aansmeren hier, ik wil ze vooral laten zien wat voor moois ik heb”, vertelt ze. “Ik krijg hier mensen die komen voor verjaardagen, maar ook mensen die onderweg zijn naar een crematie”, Sis vraagt mij even te stoppen met opnemen nadat ze dit vertelde. Ze is een gevoelsmens en dat komt soms ineens naar boven wanneer ze over haar winkel vertelt.

Vooral nadat Sis afgelopen december schrok van slecht nieuws: ze bleek ernstig ziek. De diagnose kwam precies toen ze 50 jaar was en dat was de leeftijd dat haar moeder overleed; het was een heftige periode voor Sis. Maar ook hieraan wist Sis een positieve draai te geven. “Door de dingen die je verliest, word je eigenlijk rijker” wist ze mij heel mooi te vertellen. Wauw, inspiratie voor een nieuw kaartje misschien?

Gelukkig gaat het steeds beter met Sis. Af en toe komt het dus nog even naar boven, maar ze staat weer vrolijk als altijd in haar winkel. En wat haar dan het meest gelukkig maakt? “Het moment dat mensen echt iets leuks hebben gevonden in mijn winkel, dat maakt mij het gelukkigst van alles wat ik doe in en om mijn winkel. Al het andere is ook leuk, maar dat je een ander blij maakt, is toch echt wel het allerleukste van mijn werk”, vertelt ze met een lach.

Deze home & flower winkel vergeet-je-niet

Sis haar toekomstdromen wat betreft de winkel? “Misschien iets groter nog, uitgebreider, met meubels en kleding bijvoorbeeld. En heel misschien nog wel eens conceptstores, op meerdere plekken, maar dat weet ik niet hoor, dat vind ik wat dubbel. Mijn hart en ziel zit in deze plek, dat is lastig om op meerdere plekken neer te zetten”, vertelt Sis. Dromen zijn er genoeg, maar voor nu is dit Sis haar plekje en daar doet ze met heel veel liefde, plezier en passie haar werk.

Dat Sis veel heeft meegemaakt is een feit, dat ze daarom met de volle honderd procent haar passie leeft ook. Stap je eenmaal deze winkel binnen, vergeet je Sis niet meer. Laat dus je kinderen een cadeauzakje maken van een leuke tekening, doe eens een rondje binnen en geniet van de heerlijke geur van verse bloemen of roep alleen maar even op zijn Fries “goeie!” naar binnen als je in de buurt bent. Het is het dubbel en dwars waard en wie weet tik je nog een heel leuk TamTypt item op de kop.. 😉

Wil je meer weten over Sis Home & Flowers? Bekijk (en like) dan vooral even haar Facebook– en haar Instagrampagina!

4 gedachten over “Leukste winkeltje van Burgum: Sis Home & Flowers eerste verkooppunt TamTypt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *